24.9.06

Ànimes Bessones

Després del post d’ahir, crec que mereixeu una explicació sobre en Brian Weiss i les seves teories sobre la vida, la mort, la reencarnació i les ànimes bessones. [Torno a dir que quan era més peque vaig passar una temporada en la que em creia realment que allò podia ser cert. Ara no ho descarto al 100% (ningú pot estar segur d’aquestes coses) però sóc més escèptica… i necessito més proves... xD]. Al tanto que va de canto i avui la cosa pot ser molt dura... si esteu espessos us recomano que no us poseu a llegir-lo.... podeu morir en l’intent! xDDDD

Doncs bé, per a aquest home, un psiquiatra amb molts anys d’experiència en el camp, tot va sorgir com una casualitat.

Resulta que el seu mètode de treball és la hipnosi. Mitjançant aquesta, diuen, es poden curar molts neguits que ens bombardejen inconscientment dia a dia. Ell la feia servir des de feia molt de temps, la cosa era hipnotitzar els pacients i fer-los anar fins a l’arrel dels seus problemes, fins al punt on havien començat. Hi ha pacients, clar, que no son susceptibles de ser hipnotitzats i, per tant, no poden gaudir d’aquesta tècnica.

Total, que un bon dia l’home estava amb una pacient que tenia una depressió i un trastorn d’angoixa bastant chungo. Portaven moltes sessions d’hipnosi i la noia no millorava massa, alguna milloria lleugera notava, però res espectacular, i la seva vida continuava sent un desastre... fins que al senyor Weiss, en una de les sessions, se li va acudir dir: “Situa’t exactament en el moment en el que van començar els teus problemes”.

Va ser dit i fet, la noia va començar a relatar el que veia. Es veia a ella mateixa, tot i que en un altre cos. Veia un paisatge històric, una vila romana. El senyor psiquiatra, escèptic, no creia el que la noia deia... però va continuar preguntant detalls. La noia, que pel que sembla no tenia més nocions d’història que les que podem tenir els que l’hem estudiat per sobre en algun curs a l’escola., donava uns detalls molt concrets tant de temps, com de llocs, com de noms... l’home, que gravava totes les sessions, va comprovar, posteriorment, que tot el que la noia relatava tenia coherència amb els estudis que s’havien fet sobre l’època romana.

Doncs en successives sessions, aquesta noia va anar passant per moltes èpoques diferents, en les que sempre apareixien persones que en la seva vida actual l’envoltaven. Inclús apareixia el propi doctor Weiss en forma de mestre de la noia en una altra vida! Amb algunes d’elles havia estat lligada emocionalment durant molts segles: el que en el moment actual era la seva ex-parella, en una altra vida podia haver estat el seu pare, el seu germà, un amic íntim... però amb tots havia acabat malament. Per això ara ja no estaven junts. Tot i que no podien viure l’un sense l’altre, tampoc podien viure junts, s’ho havien demostrat al llarg de moltes vides.

Doncs la teoria d’aquest home per justificar moltes de les angoixes que tenim en el moment actual, utilitza aquesta concepció de vides passades per explicar-la. Una de les noies a les que va sotmetre a regressió, en una de les seves vides anteriors havia mort ofegada per unes inundacions. En la seva vida actual tenia fòbia a l’aigua (a la del mar, i tal... es dutxava, la noia... xD) i trastorn d’ansietat ja que pensava constantment que s’ofegaria.

Un altre noi, en la seva vida actual, havia visitat un munt de metges perquè tenia un dolor molt fort a l’abdomen. Li havien realitzat un munt de proves mèdiques que sempre coincidien en que no hi havia res anòmal. Així van acabar recomanant-li que anés al psiquiatra. I va anar a petar a la clínica del Dr.Weiss. Després d’algunes sessions de regressió... l’home va relatar que en una de les seves vides anteriors havia mort a causa d’una llança que li havia travessat l’abdomen, just en el punt que actualment li feia mal.

I tot això és una concepció molt romàntica de les psicopatologies. Si tot fos tan senzill com deixar-te hipnotitzar per treure’t les angoixes, les pors, les fòbies, les depressions... doncs no hi hauria tants problemes en aquesta vessant de les persones...

D’altra banda, aquest psiquiatra després d’experimentar tot això amb multitud de pacients, va trobar-ne una que feia de mèdium entre els “esperits superiors” i ell. A veure, tot lo anterior, tot i el romanticisme que ho envolta, de tant en tant, m’agrada pensar que és veritat: m’agrada pensar que a la gent que més m’estimo me la podré tornar a trobar més endavant, infinitament... (sí ,ja sé que és surrealista però de tant en tant ja va bé somniar...). Això dels “esperits superiors” ja em sembla una anada d’olla important, però bé, us ho explico.

La noia aquesta relatava vides anteriors. En totes elles moria de forma brutal i molt jove. Quan la noia relatava estar morta, deia que veia uns esperits que l’envoltaven. En una de les sessions, mentre estava “reposant i esperant a entrar en un nou cos”, de sobte va començar a parlar amb una veu greu, molt diferent de la seva veu habitual, que va espantar al doctor.

Amb aquesta veu es va presentar com un mestre. Una ànima que havia adquirit tot el coneixement necessari com per no haver de tornar a un cos humà. Es veu que “el mestre”, a través de la noia, va començar a filosofar sobre la vida i la mort. Total, que definia la vida com un camí per a assolir la veritat absoluta. Que cada cop que adoptem forma humana, és per a adquirir uns coneixements determinats o per fer que altres ànimes els coneguin. Per exemple, si uns pares tenen un fill i a les tres setmanes de tenir-lo el nen es mor, és perquè havia de donar-li una lliçó als seus pares... perquè les seves ànimes havien d’aprendre el dolor de l’amor incondicional. I així un llarg etcètera del perquè de la vida i la mort.

Com crec que m’estic fent pesada amb el tema, només em queda recomanar-vos que si us pica la curiositat us llegiu algun d’aquests llibres, altament recomanable és el de “Lazos de Amor” (els altres són una mica massa densos). Si t’ho prens com a ciència ficció és apassionant.

Òbviament no defenso res del que he escrit per aquí a dalt, però m’ha semblat un tema prou maco com per donar-vos-el a conèixer.

I ja sabeu... si mai aneu pel carrer i us creueu amb algú i teniu aquella sensació de: “hòstia, jo el conec i no sé de què”... pot ser que hagueu coincidit amb ell en una vida anterior... potser vareu lluitar junts en alguna croada famosa.... o potser vareu protagonitzar algun esdeveniment important per a la història mundial. En definitiva... potser sou... ànimes bessones! xD

[Per cert! Moltes felicitats a totes les Mercès que llegeixin aquest bloc!!! (que no sé si n'hi ha gaires, però vaja...) xDDD].

35 comentaris:

maduixot ha dit...

osti alepsi... ja estic trigant en llegir aquest llibre... si el tens ja me'l deixaràs, q em fa pal comprar-lo... saps q tinc debilitat quan entro a les llibreries... val més que no hi entri xDDD

Alepsi ha dit...

Doncs res, maduixeta, te'l passo aquesta nit mateix, si cal! Jejejeje! I després sempre podem fer un altre bookcrossing... xDDD

Anònim ha dit...

Carai... doncs qui sap. Potser si que hem tingut altres vides i... uf... és que aquests temes són una mica frikis, i la veritat és que em fan força respecte. Però interessants, molt interessants. Conec històries semblants... al meu pare també li va aquest rotllo :)
...ens veurem a la quedada, no?
muac!

Alepsi ha dit...

Sí, la veritat és que fan respecte aquestes coses, Iuki. Ja et dic que jo ara no he seguit per aquest camins de frikisme... però he fet un remember per escriure el post! Jejejeje! I tant que ens veurem a la quedada! xDD

Anònim ha dit...

Alepsi? Em deixes ser maleducat?
A mi tot això del senyor aquest em sembla xerrameca. Per cert en quina llengua parlava la xicota quan vivia en una vil·la romana (que em jugue la mà dreta que s'assemblava a les de les pel·lis americanes) en llatí vulgar? Ho dic perquè necessitarien un traductor. I de llatí vulgar n'hi ha pocs.
Perdoneu si ofenc algú. Però és que a mi em sembla així. Jo no m'ofenc perquè vosaltres creieu aquestes coses.

Alepsi ha dit...

I tant que et deixo, Efe. Aquest és el teu bloc, pots ser tot lo mal educat que et vingui de gust. Però no ho has estat.
Ja et dic que quan aquests llibres van caure a les meves mans no tenia edat suficient com per a ser crítica amb el que llegia i adonar-me'n del que tu dius, per exemple.
De tota manera crec que la explicació que donava a aquest fet lingüístic era que, de fet, la persona hipnotitzada no deixa mai d'estar en contacte amb la realitat, i en tot moment és mestressa del seu cos, i, per tant, podia explicar el que veia en la llengua actual. (També relatava l'home casos de gent que en estats hipnòtics parlava una llengua que en estats de vigília li eren completament desconegudes...).
Ja et dic, depèn de com t'ho prenguis és una lectura interessant.

Anònim ha dit...

Molt interessant tot això que expliques Alepsi, i gens espesa.

Tot i això, jo no sóc massa creient d'aquestes coses, però ja et dic. Tindré en consideració la recomanació del llibre aquest que dius, que durant les llargs jornades de treball llegir una mica fa passar més ràpid el temps :)

Anònim ha dit...

jo he sobreviscut a la lectura del post i tots els comentaris,XDDDD de fet jo recomano la lectura de weiss tant l'espesa com la mes "novelera" , els he llegit fa poc , i em vaig "comprar"XD els Mp3 que te per fer regressions , tot i que jo ara ja me'n foto del mort i de qui el vetlla crec que donen per reflexionar.
suposo que si els llegeixes molt jove impacten molt mes , jo que soc donada als atacs de pànic i angoixa els consells de relaxació no son per deixar-los en sac buit.

Anònim ha dit...

estic egotista eh ... he dit mil vegades Jo ;PPP

Alepsi ha dit...

Tot i no ser "massa creient" en sèrio que la lectura de "lazos de amor" és amena i interessant, David!!! Si el llegeixes ja m'explicaràs!! xDD

La veritat, Onix, és que va ser una passada llegir-los amb 13 anys! Ma mare em va dir: "niña no sé si me gusta que te metas todas estas ideas en la cabeza...".
Jo tinc un dels CDs... però no he aconseguit escoltar-lo mai del tot... sempre em quedo clapada. Tot s'ha de dir que els consells de relaxació són molt i molt bons i que m'han ajudat a no fotre un crit eixordidor en més d'una ocasió...
(No et preocupis pels "jos" en pots dir tants com vulguis! xDD)

Anònim ha dit...

me parece muy interesante todo esto, pero a nivle de ficción, me cuesta creer, que hemos vivido antes, será porque pienso que no existe la dualidad cuerpo-alma, es todo uno, y el nacimiento o la muerte de una vida, empieza y acaba el ciclo total de los elementos

Anònim ha dit...

De fet, no hi ha res demostrat ni en un sentit ni en l'altre, no? Per tant, qualsevol teoria pot ser bona. No l'he llegit, així que no opino.

També pagues una cerveseta i unes olives a qui llegeixi el post sencer com va fer la maduixeta? ;) Mira que els feu densos...

l'home de la musica ha dit...

Doncs jo m'he llegit els llibres de Brian Weiss i si que m'el crec.
De fet a les persones que els he recomanat aquesta lectura els ha pasat el mateix.
Algun dia t'explicare algo que em va pasar...

Una abraçada!

Anònim ha dit...

Avui et tornaré a castigar que es aquest post tant dens... una mica de pietat que es dilluns !!! i si que fan respecte totes aquestes cosess !!!

CUCALELLA ha dit...

Jo també m'he llegit els llibres de Weiss i a mi si que em semblaren molt interessants. A més, he parlat amb algunes persones sobre aquests temes i vos ben asseguro que hi ha molt que coneixer encara. Parlaveu de relaxació, crec, però també és força interessant la meditació. Sempre he busca't respostes a la vida i sempre m'han aparegut. No sé, potser estic boja, però crec que hi ha respostes en tot el que ens rodeja: llibres, persones, conversacions, posts... :-D

Anònim ha dit...

Alepsi, me'n deixes fer un post?

Alepsi ha dit...

La verdad es que la dualidad cuerpo-alma, j.d, ha sido muy discutida... y sólo es cuestión de posicionarse. Yo, la verdad, aunque me cuesta creer que exista tampoco soy capaz de negarlo en rotundo...

Així és, PropDe40, jo simplement, no em posiciono. No conec suficient cap de les dues bandes com per poder ser taxativa.
[Ah, i per les olivetes i la cerveseta, no en dubtis, aviat te'n pago una ronda, que sí que últimament estic densa...! xD]

Quins misteris, l'home de la musica... ja m'explicaràs, ja! La veritat és que el paio aquest escriu tan bé que fa les coses creïbles... però s'ha de ser crític, també... no sé... ja et dic, friso per l'explicació aquesta que em promets... xDDDD

Ja ho sé, Farlopa, ja ho sé... em mereixo un parell de collejes! xDDDD
Et primeto que aviat tornarà l'Alepsi mig boja que escriu posts menys seriosos! xD

A mi també em semblen molt interessants, els llibres, CUCALELLA. Aquest curs passat vaig tenir un (gran) professor que defensava per sobre de tot la meditació: "les persones que mediten són més intel·ligents perquè deixen que els seus pensaments s'estabilitzin". Vés a saber, no n'he fet mai, de meditació... però no ho descarto...

Pots fer els posts que et vinguin de gust, efe!!!! Només faltaria!!! xDDDDD

maduixot ha dit...

Com es nota que el j.d. ha tingut els mateixos profes que nosaltres, eh alepsi?? pel comment dic, que m'ha recordat a la Margarita... jejeje

Modgi ha dit...

Ara entenc moltes coses. Les sangoneres són inspectors d'hisenda reencarnats. I les mosques, que els hi agrada tan la merda, deuen ser actors de la Fura dels Baus.

Alepsi ha dit...

Ja podria ser, Maduixeta... xDDD

Uala Modgi ets un chungu!!! xDDDD

Modgi ha dit...

És el barrio que marca, neng! Com ja vaig dir en 1post recent: comences per l'heroina i acabes...fumant tabac.

Bon dia

Alepsi ha dit...

Està clar Modgi... aquestes coses han de marcar... xDDD

Anònim ha dit...

alepsi, mira ara. he canviat el principi

Eva ha dit...

tinc ganes de llegir weiss, pero en la llista negre 1r sta jung aixi que haurà d'esperar

Adagio ha dit...

sembla interessant el llibre!
no m'imagino jo i el ronaldinho en una altre vida lluitant junts contra l'imperi romà... però bueno.. pq no? xD

p.d. M'ha agradat el post xD

Anònim ha dit...

Alepsi, has vist què diu l'Adagio!!!???

Anònim ha dit...

He trobat el llibre però ara no m'agafen el telèfon al departament de llibreria, està molt barat, si el tenen al costat d'on treballo me l'agafo avui, a veure què tal és

Anònim ha dit...

A mi no em surten els números. Mireu aquests gràfics del creixement de la població mundial:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ca/5/50/Creixement_poblaci%C3%B3_mundial.jpg
http://aransa.upc.es/tsma/inic/img1.png
Si les ànimes són una constant:

a) com pot ser que tothom pugui fer regressions a temps tan reculats, si aleshores érem (eren) quatre gats?

b) o és que al principi hi havia moltes ànimes vacants?

c) o és que a partir de la Revolució Industrial van posar la fàbrica d'ànimes al màxim? (i, per tant, el nombre d'ànimes no és una constant)

d) aleshores actualment la major part de la població deu tenir una ànima nova de trinca! :D

e) si d) és cert es confirma a), i queda per respondre: com és que ara hi ha més psicopatoliogies, fòbies, angoixes, pors, etc. que en cap altre període de la història?

A llargs posts, llargs comentaris! :p

Anònim ha dit...

Redeu, nena, m'incorporo a la blocaderia i veig que portes uns dies trascendental. Jo el tema de la regresió el vaig viure en directe varis cops, fets per professionals del món de l'espectacle. Per tant sóc com tu, bastant escèptic...

Anònim ha dit...

Alepsi, et recomano que et llegeixis el llibre que t'he citat en el post d'ahir. Parla del pas de la vida a la mort i de les experiències prop de la mort. És petitet, és llegeix en un moment. Estic segur que el trobaries interessant.

Alepsi ha dit...

Benvinguda, Eva! L'altre dia vaig estar a punt de comprar-me un llibre de Jung... però vaig decidir deixar-ho per més endevant... quan acabi la carrera o així... xDDD

Hosti, Adagio igual sí que eres company del ronaldinho! Igual vau lluitar contra un cèsar que després s'ha reencarnat en... Florentino Pérez... xDDDD
P.D: me n'alegro que t'hagi agradat! xD

Sí, efe, ho he vist! xDDD Tens gelos? Tu potser en una altra vida vas ser el marit de l'Angelina Jolie... vés a saber! xD

Ostres, David!!! M'encantarà saber la teva opinió del llibre!!!

visitant 1000, felicitats per la recerca de dades objectives que refuten les idees exposades per aquest bon home. Només una cosa: l'augment de psicopatologies no és cert. Sempre n'hi ha hagut, però la gent, abans, no es mirava tant aquestes coses... i si estaves boig, doncs boig estaves (a més d'una psicòtica i/o esquizofrènica la van cremar per bruixa...).

Benretornat Papa!!! Quina il·lusió tornar-te a veure per aquí! xDDD
Els professionals del món de l'espectacle, com dius tu, han fet molt de mal a tot de grans professionals que estudien la hipnosi com a mètode d'ajuda en la curació de moltes més malalties de les que imaginem...

Me l'apunto, Jordi Jordi. Si el llegeixo ja et diré què! Gràcies!!!

Anònim ha dit...

Doncs si sempre hi ha hagut psicopatologies, i les psicopatologies depenen (segons el senyor Weiss) de traumes soferts en vides anteriors, quina era la causa de la primera psicopatologia?
O dit d'altra manera: què fou abans, la gallina psicopata o l'ou esquizofrènic? ;)

Alepsi ha dit...

Bona aquesta 1000! xDDD
A veure, en cap moment he dit jo que aquest home digui que la causa de totes les psicopatologies siguin els traumes de vides anteriors.
El senyor Weiss, com a psiquiàtra (i per tant metge) que és, òbviament no nega que les psicopatologies tenen moltes etiologies diferents. Una d'elles es situa abans del naixement de la persona actual, en una vida passada, però és només una de les opcions. Les psicopatologies poden venir donades per traumes en la vida actual del pacient, per el component genètic que porti, per diferents esdeveniments estressants...
Així que, abans va ser la persona psicòtica... però també hi ha ous esquizofrènics, com tu dius (i consti en acta que això és una metàfora!!! xDDD)

Anònim ha dit...

Sí, sense anar més lluny, el meu ou esquerre diu que sent veus i que el dret el vol vasectomitzar! És greu, doctora?

Alepsi ha dit...

Ets tan cafre, quan vols, 1000... no, no, no és greu... vosté faci cas al que diu el de la vasectomia... ja veurà què bé! xDDD