27.10.06

Reflexions polítiques!!!!

Avui ja és divendres. Us n'havieu adonat??? Sí? Vaja, que no us explico res nou, no? [és el que té ser lenta i adonar-te'n que són quarts de set de la tarda i que tens tot un cap de setmana per endevant.... xDDD].

Total, que durant tota aquesta setmana he estat reflexionant. I per primer cop a la vida del bloc, faré un post semi-dirigit a la política. Sí, ja sé que no és el meu terreny (Déu no ho vulgui: "Alepsi for president"... buf.... no us hi volguéssiu trobar), però he reflexionat sobre la campanya electoral que ens ocupa (i ens puteja) actualment.

Em basaré en fets objectius (i tanmateix tontos, però i què? No espereu una anàlisi profunda, eh? xDDD): la propaganda electoral.

Primera cosa
  • A casa meva rebem tres cartes de cada partit. Cadascuna amb el seu sobre (253 cm quadrats de paper, en mitjana, per 3 sobres fan un total de 759 cm quadrats). Cadascuna amb un altre sobre, a dins, per anar a votar, més petit (uns 154 cm quadrats, en mitjana, per 3 fan 462 cm quadrats més de paper: ja en portem 1221). Cadascuna amb una butlleta (com a mínim) de propaganda electoral, a tot color, i en paper satinat, com ha de ser, si senyor! (630 cm quadrats cada futlletó, més o menys, per 3 futlletó són 1890 cm quadrats: ja en portem 3111). A més, li hem de sumar els paperots aquests on posa la llitsta de candidats: uns 315 centímetres quadrats més (per 3; 945 centímetres).
  • Total, que tot sumat, només amb la propaganda d'un partit electoral, ens envien a casa 4056 centímetres quadrats de paper (com a mínim).
  • Excepcions: ERC, que ha enviat la carta en una mena de bosseta de plàstic (que molt, molt, tampoc soluciona la cosa), i Ciutadans de Catalunya (gràcies Bellosoli!!!), que ens n'ha enviat una pels tres (ole per ells!).
  • I ara, qüestionem-nos. Qui es llegeix tota la merda empaperada aquesta? (Perdoneu la expressió, però és que si coneixeu a algú que se l'hagi llegit tota, digueu-m'ho que li faré, com a mínim, una reverència....). A casa meva, tal com entra, s'estripa i a la paperera (a reciclar, això sí). Gairebé mig metre quadrat de paper llençat de la forma més absurda (per cada partit, recordem!).

Segona cosa (i última en quant a política, ja veieu, tampoc m'hi he dedicat gaire, a reflexionar... xDDD): anàlisi de la propaganda
  • La propaganda del PP. Oh! Quin fart de riure!! L'heu rebut?? Un sobre en blanc "franqueo pagado". Ma mare "esto de qué partiducho debe ser??", jo "qué te va que del PP?" ella "qué dices, hija, que esta gente tiene dinero y se pueden permitir hacer un sobre más colorido". Mentres feia aquesta frase, jo ja havia obert el sobre. Per suposat, del PP. Tal qual ho vaig veure (i li vaig ensenyar a ella, que es partia) vaig fer el que hagués fet abans d'obrir-la si hagués posat les gavines voladores aquelles al sobre: estripar-ho tot. [A banda de perquè fos del PP, perquè ho he fet amb totes les cartes, això... sí, ja ho sé, hauria de llegir-me-les per votar amb seny i bla, bla, bla... estalvieu-vos el discurset].
  • La propaganda de Ciutadans pel Canvi. Un home en pilotes. Segons ma mare el personatge que aspira a ser el "súper president". Doncs... no sé. Al principi vaig pensar: "goita, només per la tonteria aquesta de sortir en boles, el votaria". Després vaig pensar que em faria certa angúnia saber que em representa un home que ha sortit en boles en milions de centímetres quadrats de futlletó electoral... no sé, al menys la iniciativa és cridanera. [La vaig veure sobresaltada pel crit de ma mare: "miiiiiiira tu, esto sí que es un presidente!!!"].
  • Les altres propagandes ni me les he mirat, m'agafen atacs de pànic.
Total, que fins aquí les meves reflexions. Crec que, després d'aquest post, em tinc ben merescut 100 cm quadrats de.... pastís, o algo similar. M'he esgotat a mi mateixa!

30 comentaris:

Anònim ha dit...

Alepsi l'únic polític que durant una nevada va anar de juerga mentres el país es bloquejava va ser el Mas, per tant per farrero potser és el que més ens interessa pasi el que pasi no tancarà les discoteques !!!! je,eje,je,j,e En quant al paper ho podriem ampliar-ho a propaganda comercial en general... Caprabos... carrefours... aldis... i molta més paperassa que arriba directe a la paperera !!! Passis un bon cap de setmanan !!! i no us perdeu pel bosc ;)

maduixot ha dit...

nena el pp posa el sobre blanc pq així la gent l'obri a veure que és... pq si veus un sobre del pp ja ni l'obres, el llences directament...

Alepsi ha dit...

Farlopa, no sabia que el Mas era un farrero... que m'he perdut un post de la Txell??? Ara aniré a revisar... xDDDD Passa tu també un bon cap de setmana!!! ;)

Ja m'ho suposava, Maduixeta.... xDDDDDD

bellosoli ha dit...

ep! em sembla que has comès un greu error! no és ciutadans pel canvi (plataforma de la que en Maragall en formava part) sinó 'ciutadans de catalunya' la que tenen el candidat en pilotes al cartell.

La diferència? essencialment d'idealisme. Ciutadans pel canvi volien un canvi al govern català i ho van aconseguir en marxar ciu, i tenen com a ideal el federalisme. Ciutadans de catalunya és un partit declaradament anti-nacionalista, i veladament anti-catalunya. Els seus homes a l'hombra són en Boadella, Tubau, l'Espada... que són els qui ho van promoure però al final han enviat aquest passarell a que es foti en pilotes i rebi l'hostia. De fet el cartell està més be del que sembla: els seus propis col·legues l'han deixat en pilotes, ni que ell, més ruc q no pas innocent, cregui que no.

Total, que són uns fatxilles del tres al quart carregants de rancúnies. Només dir que la majoria dels 'intel·lectuals' (com ells mateixos s'anomenen) que formen part d'aquest grupet són articulistes del Mundo, l'ABC i La Razon. Pa cagarse.

Però be, el teu error és molt normal. De fet ells van triar aquest nom precissament per a això, per a induir a l'error i guanyar-se simpaties que mai de la vida podrien aconseguir. Si t'interessa, aquesta és la seva plana: http://www.ciutadans-ciudadanos.com/index_CA.php

t'anava a posar algun article de l'espada però aquest tio em fot nerviós.

Per la resta et donc la raó. Massa paper malgastat per omplir les busties. Acabarà tot a la paperera. Ja ens inunden amb anuncis de radio i TV, no cal enviar-nos la propaganda via correu!!!

Gaudeix del pastís!!!

Alepsi ha dit...

Osti, gràcies Bellosoli!!!! Tant per la correcció (quin error més tonto... :s) com per la classe! xDDD
Hosti, si quan jo dic que la política no és lo meu... no ho dic per dir! xD

Anònim ha dit...

Nena, nena, nena, això de sortir en pilotes en un cartell electoral, no és un invent d'aquests "senyors" de Ciutadants. Fas molts anys a França, és va presentar un gran còmic anomenat Colouche. En el cartell sortia ell i la seva família tots en pilotes dient: No tenim res a amagar. I perquè et governi un pallasso, vota'm a mi que sóc pallasso professional.

Anònim ha dit...

Al meu poble, com no arriba gaire cosa, no hi ha tanta propaganda, tot i que alguns sobres si que tinc sobre la taula. Això si, encara no he obert cap... potser els obri el dia que hagi de votar, per agafar la papereta que vull i la resta, a la paperera (tot i que encara tinc dubtes de a qui votar :s)

Alepsi ha dit...

Caram, Papa, quant de món que tens! Jajajaja! A mi m'ha impactat! xDD
Per cert, molt bo el lema dels francesos! Jo els hagués votat només per veure'ls en pilotes al congrés... xDDD

Jo tampoc sé a qui votar, Teleko... de fet estic pensant en vendre el vot: algun comprador??

Anònim ha dit...

aix...jo he llegit tot aixo que dius tu...i nose a qui votar, i em fa ilu votar peque per mi es molt important i es el primer cop que puc fer-ho! :(

Anònim ha dit...

Ostres Alepsi, molt bona idea.
Venc el vot, però depenent de a qui voleu que voti serà més o menys car.

Si s'ha de votar al PPC, es vota... però no per menys de 300.000€ (si, ja sé que el vot del PPC hauria d'estar prohibit, però és que estic mirant un pis per comprar i com que m'anirien de conya els diners).

David JB ha dit...

Jo, aquestes cartes sempre me les he llegit, no sé, curiositat per veure qui la diu més grossa.

Si no saps qui votar, fes com jo les últimes a la comunitat de Madrid que hi va haver, quan la cacicada aquella on va guanyar l'Esperanza. Com que no m'interessaven gens aquelles eleccions, vaig ficar en tres sobres les tres paperetes dels tres partits que m'havien arribat a casa. Els vaig barrejar i en vaig triar un a l'atzar, que és al que vaig votar, i l'endemà, davant d'una amiga, vaig obrir els altres dos sobres per saber qui havia votat, aquella vegada vaig votar IU, ja m'estava dient la meva amiga "como hayas votado a Esperanza te pego" xD

gatot ha dit...

alepsi, jo voto per la mireia....

alhora, voto per a mi.

I amb sinceritat... sempre que he votat, ke no fa gaire (eldret a vot als gats només està reconegut des del 2023...) ho he fet a ERC (eps, no t'ekivokis, no a esquerra, a ERC,, eh?)

Però això si. Després de la jornada de reflexió, sempre vam posar la cuca dins el cau!

Anònim ha dit...

Mira jo l’he guardat tot el paper propagandístic , que surti qui surti les passarem tant putes que ni per Scottex tindrem, ja veus ... de tant en tant tinc un "ramalasu" assenyat
;)**

Alepsi ha dit...

Benvingut/da, words!!! Jo el primer cop que vaig poder votar, m'ho vaig mirar més... tenia com la sensació de que per fi, serviria per a alguna cosa.... però no. Després ja em vaig desencantar. Ai, no sé, jo amb la política sempre m'hi he posat de cul, què vols que et digui... xDDD

Doncs poso a la venda dos vots, després potser en faig un post, teleko. 300.000€ PPC; 200.000€ ciutadans de Catalunya; bé, són preus raonables, trobo! A veure si trobem compradors, ara!

David, recorda'm que quan et vegi et faci una reverència (per haver-te llegit les cartes i per lo del llibre... xDDD).
Mira, és un bon sistema de vot, el teu... però després em sentiria culpable... en tot cas eliminaria certs partits.... i aniria eliminant, eliminant... fins a quedar-me amb el que crec que finalmten votaré. Ja ho tinc més o menys decidit. I això, en el meu cas, és molt!

Gatot, la Mireia té partit??? Doncs jo voto per ella, també!!! xDDD
I això de la jornada de reflexió.... sí, això és (re)flexionar(-se) [perdó per la broma fàcil!]. Bona manera de passar el dia, sí! xD

Ostres, onix, vigila amb els papers aquests... que per fer fogueres, encara, però per netejar-se el cul... buf, quin mal, no????? xDDDDD

Anònim ha dit...

L'altre dia arribant a casa em vaig endur un ensurt! Hi havia propaganda del PSC al pom de la porta i sobres amb el vot que van tirar per sota la porta. Vaig arribar a la conclusió que els socialites havien fet un porta a porta a la meva escala i, per sort, no m'hi havien trobat.
No he obert cap dels sobres de propaganda electoral!

Adagio ha dit...

doncs jo em miro les llistes dels diputats de cada partit, per veure quan imigrants hihan a CIU (un només), a ERC (cap) i els altres no calen anomenar-los (en tenen uns quants xD)

els sobres del PSC molen pq sembla envasats al buit xD

Alepsi ha dit...

Hòstia, Tirai! Igual va anar el Montilla en persona a fer campanya! I tu no hi eres!!! No t'estàs estirant dels cabells, de la ràbia que et fa no haver-li pogut donar la ma???? xDDDDD

Adagio... estàs fatal! Jajajaja! Quan saps quants inmigrants hi ha, què fas? UNa estadística??? xDDD Ja em passaràs els resultats!
Per cert, sí que és veritat, lo dels sobres del PSC... quina passada! Sembla que hagin de portar pernil dolç a dins! xDDDD

Anònim ha dit...

Hola.

Em faig ràbia si parlo de política, però no em puc aguantar. Perfecte el comentari del Bellosoli. Oju amb els ciutadans aquests perquè s'estan fent simpàtics a molta gent. I són protofeixistes no gaire camuflats. Que els voti la xusma, doncs vale, que tampoc són masses. Però sabria greu que gent normal els votés per error. És que són molt fatxes, però moltíssim, i dels perillosos, perquè s'ho creuen, no com l'Acebes, que només busca vots.

En fi, que bondia.

Joan Marc ha dit...

jajajjaja tens molta raó amb el sobre del PP jajaja quin fart de riure! Lo més fort és que la carta la banda catalana no es correspon amb la castellana!! i jo -_-U que és aqeusta cosa rara??

Anònim ha dit...

tema paper: recicleeeeu! em dóna moltíssima rabia la gent que no en recicla. Quina poca consciència xé...

A mi les campanyes electorals m´estressen, sobretot perquè m´impaciente per saber el resultat de les eleccions...!

Alepsi ha dit...

Perdedor, bon dia! xDDD No et facis ràbia parlant de política, home! Jajajaja! No et preocupis, no pensava votar als ciutadans aquests, ja me n'havien advertit abans... però gràcies! Ara, que jo, com que no sóc una persona gaire normal... vés a saber! xDDDDD [nononono].

JoanMarc.... et vas llegir la propaganda del PP??? I no vas vomitar??? xDDDD

Olenska, mira el que diu la Onix, com recicla el paper electoral! xDDDD

efe ha dit...

Alepsi, si és per tirar paper, mira tota la propaganda que donen al carrer. Si més no, se suposa que aixòd e les eleccions és important, no?

Alepsi ha dit...

Home, si ens ho mirem així, Efe... potser sí que tens raó... però vaja, amb tots els espais gratuits de propaganda electoral que ens foten cada dia per la tele, als diaris i tot... no vols dir que sobra una mica tanta malgastamenta??? (i sí, també sobra la malgastaments de publicitat idiota que ens donen pel carrer o a les bústies...)

Anònim ha dit...

Molt bé, Alepsi! Això amb Franco no passava! :p
Si t'amoïna tant el malbaratament de paper en les eleccions això de la propaganda és una qüestió menor, se'n malgasta molt més amb les paperetes. Pensa que per garantir la igualtat de possibilitats de tots els partits s'han d'imprimir tantes paperetes com electors per a cada circumscripció i per a cada candidatura. És a dir:
Circumscr./Cens/Candidatures
Barcelona 3908815 x 18 = 70358670
Girona 475823 x 18 = 8564814
Lleida 300777 x 16 = 4812432
Tarragona 526371 x 18 = 9474678
TOTAL 5211786 = 93210594
Per fer-te una idea de la superfície, cada 2 paperetes tens un full DinA4, per tant es necessiten 46.605.297 fulls! I això sense tenir en compte els 108.851 residents a l'estranger.
Les dades les trobareu a Dades del procés electoral, on també podràs saber que es dilapidaran 7.965.400 sobres!
He dit.
Mentre no arribi el vot electrònic, jo les paperetes les aprofito per a la llista de la compra :p (les de Barcelona només a les Generals, perquè al Parlament estan escrites per les dues bandes :( ).
I fins aquí el rotllo. Sento la llargària (i tu? :0 marranota!)

Anònim ha dit...

Els de Ciutadans pel Canvi (pelcanvi.org) deuen estar força emprenyats. A hores d'ara, encara són al Govern i molta gent els confon amb un partit (Ciutadans per Catalunya, argh! em nego a posar-ne l'URL) que no tenen res a veure. M'imagino que deuen estar de contents!! :P

Alepsi ha dit...

1000 em pensava que em felicitaries per un post polític. Que m'aplaudiries i tot!!! xDDDDD Caram, caram, caram... mira, no està malament, aprofitar-les com a llista de la compra....

Nur vés que no hagin emprés accions legals...

Anònim ha dit...

Nur, als Ciutadans pel Canvi la usurpació del nom només els afecta per qüestió d'imatge i notorietat, però no per recaptar vots, perquè es presenten (si se'n presenta algun, en Vallès encara hi és?) amb el PSC. Partit al qual, des que va aconseguir el govern de la Generalitat (de dalt), li fan més nosa que servei (només cal veure que demanar el "canvi" no significava el mateix el 2003 que el 2006).
Els "ciutadans" del Boadella i companyia: el nom oficial és Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (amb aquest bilingüisme que troben tan virtuós), i el cap de llista té el cos que té perquè juga a waterpolo al Granollers i fou Campió de Catalunya de Natació el 1995 (que ja és curiós que sigui Campió d'un indret que diu que no exiteix).
Amb tot, les preguntes que convé respondre són: per què se'ls dóna tan de bombo? hi ha, com a mínim, altres 12 candidatures sense representació al Parlament, n'heu sentit a parlar? per què? a qui interessa? qui ho fomenta?
I per acabar: si el cap de llista que es presenta nu al cartell fos una dona, no l'haurien titllat de sexista i de vexatori vers la dona?

Alepsi ha dit...

Hosti, 1000... ja tens raó amb la última pregunta, ja... (com sempre!!!) Ah! I la llargària no importa, cotxinot!!! xDDDD

Anònim ha dit...

Ai, sí, els aplaudiments! Perdona. No els has sentit? Escolta: plas, plas, plas, plas...
Apa, i si mai estàs baixa d'autoestima, els vas escoltant :p

Alepsi ha dit...

Aaaaaaaaaaaaaaaaara 1000, aaaaaaaaaaaaaara ens entenem! xDDDDD