4.2.10

Correcció Ortogràfica - Lingüística

Pels que no ho sapigueu (que, suposo que sou la majoria) l'Alepsi treballa com a psicòloga d'empresa, és a dir, i sense ser tan rimbombant... com a consultora de RRHH. Vamos, formo part de la cadena que decideix si una persona treballarà o no en la feina que se li ofereix.
Sí, així anem (què voleu, és la única feina que vaig trobar...  i no està la cosa com per anar enviant a prendre pel cul les feines...).

El cas és que ahir, llegint el post del Dan, pensava que, realment, l'art d'escriure (bé) s'està perdent.
Si de mi depengués en totalitat que certes persones tinguéssin una feina o una altra tinc claríssim que els faria una prova d'escriptura lliure.

Imagineu que aneu a fer una entrevista de treball. Passeu la primera criba i a la segona entrevista et citen, simplement, per a que facis un redactat (a mà, per suposat, per evitar correccions de Word) sobre... "la teva feina ideal", posem per cas.

De debó trobo que seria una gran mesura de cribratge. És que, en sèrio, hauríeu de veure alguns currículums i cartes de presentació que m'arriben. Són "espeluznantes" (m'encanta aquesta paraula!! xD).

A més, com que és vox populi que quan vols optar a una feina has de ser súper educat i escriure amb paraules el més rimbombants possible, els texts barrocs que estic obligada a llegir no tenen "desperdici" cap ni un.
  • "Buenas tardes, señora Alepsi. Estaría íntegramente interesado en el puesto" (íntegramente??? Deu ser que la resta de candidats només n'estàn a un 50%...)
  • "Dominio del Work, el Exell i el Pover Poin" (.... sense comentaris! I això no és precisament inusual...)
  • "Buenos días. Tube una entrevista con usted para un lugar de trabajo. Tienes información?" (també típic... les persones que comencen tractant-me de vosté i acaben per dirigir-se a mi com si estiguéssim en el bar i fossim amics de tota la vida... a banda de la "b" i del "lugar" de trabajo...)
  • "Que tal señorita Alepsi. Como esta? Espero que se encuentre muy bien." (en sèrio... molt educat, l'home... però poc adequada la forma de presentar-se.... per no parlar de la graaaaaan mania que té la gent als accents...)
  • "Buenos dias. Akabo de leer l correo y si me interesa lo k me propone" (siusplau, que els mails no els cobren en funció de les lletres que hi escriguis!!!)
I això per no parlar de la gent que truca per telèfon.
  • "Hola, mira, que soy el chico este que vive en Barcelona" (aaaah! I tant, home! Els meus súper poders em permeten reconèixer-te per la veu.... ¬¬')
  • "Mire que quiero trabajar de recepcionista", "pero tiene usted experiencia", "no, pero sé coger el teléfono". (fantàààààstic, i jo com que sé teclejar el meu nom a l'ordinador vull treballar de programadora informàtica...¬¬')
En fi... la grandesa de l'atenció al públic. Que et porta sorpreses... i que hi ha dies que els enviaries a tots a prendre pel cul.

13 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Benvolguda senyoreta Alepsi:

Desitjant que tots els sants i divinitats superiors i intermitges varies que li conservir la salut, la vista i aquelles cames tan maques que li va tenir a bé atorgar natura, spero de todo korasson que komo lo de piyar er mobir i ablar con los colegukis mese da dabutten more tenga a bien atorgarme una candidata a la plaza esa de recebsion.

:P

Ok, formes part de les hordes dels RH... però del RH+ o del RH- ? :P

Cris (V/N) ha dit...

No, si, n'hauries de fer un llibre, jajajajaa, et trobes de tot per la vinya del senyor!! Un molt bon post i divertit Alepsi, et deixo petons :)

Xitus ha dit...

Ja veig en Pedro Piqueras de telecinco llegint aquest post: espeluznante, terrible, aterrador, hecatombe, neuronas destrozadaaaas, apabulladas, sobrecogedoras palabras las que nos has brindado, Alepsi.

DooMMasteR ha dit...

Que gran! M'he tingut que aguantar el riure al tren!
Cada en veig d'aquestes. Hi ha un element a la feina que no té desperdici. Mai l'hi funciona el "Sa" (en comptes del Sap) no li instal.lem mai la SL (l'ADSL) i el GGG (el 3g de Movistar) mai li funciona!

Sergi ha dit...

Podem considerar que la cara d'alguna gent i els sants pebrots de presentar coses així és considerable, s'ho haurien de pensar abans de demanar segons quines feines. Però les entrevistes de treball són terribles, et sents tant fora de lloc... no m'agraden gens els formalismes d'aquests actes. M'aniria millor si em fessin fer una prova per escrit, la veritat.

Joana ha dit...

Tens tota la raó.I em pregunto d'n ve el problema de que cada vegada més les persones no saben redactar, ni explicar, ni demanar correctament res. Ni presentar-se, ni ser educats , ni saber en cada moment amb qui parles i a on ets.
Jo estic també en un lloc on rebo gent nova que opta a un lloc de treball i si et dic que molts/moltes ni es dutxen ja em diràs quin començament :9
Bon dia wapa!

zel ha dit...

Jejejeje, jo t'acompanyo amb la coça al cul...

fanal blau ha dit...

Jo voto per la prova escrita!

Jo he llegit centenars d'informes dirigits a la instància judicial, i escrits per llicenciats i "masteritzats" que...deixa'ls córrer!

Bon dia, Alepsi!

Mireia ha dit...

La gent és genial! A una carta de presentació , un paio va escriure que no referènciava unes feines concretes perquè com que li interessaven poc, no va treballar massa. Com per contractar-lo i que no li agradi la feina!

Josep ha dit...

Has llegit el llibre La puta feina del Matthew Tree?

nur ha dit...

Jo també voto per la prova, Alepsi. I estic convençuda que no només podríem avaluar qualitats lingüístiques-comunicatives, sinó coses més profundes. Si algun dia la fas, explica'ns els resultats :)

Alepsi ha dit...

Senyor Carquinyol: què deia vosté l'altre dia del "pilotisme"??? xDDDDD
Uhm... jo sóc RH-. Siempre negatifo... nunca positifo...

No et pensis que no ho he pensat, Cris... xDD

Jajajajaja! És qua quan vull sóc més fina, Xitus... xDDD

Pffff... és que si ens posem amb llenguatge tècnic, DooM, es podrien escriure 300 volums d'una enciclopèdia amb les barbaritats que diu la gent... xDDD

XeXu... això és perquè mai t'ha tocat fer unaentrevista de treball amb mi com a entrevistadora. Els candidats acaben rient i tot! xDDD

Joana... complicat saber-ho... jo crec que és culpa de la Belén Esteban i companyia... diga'm bàsica....
Així que tu ets el ram, eh? Jajajaja! Interessant, interessant... vés que o ens coneguem.. xDDD

Gràcies, zel, en coses com aquesta tota ajuda sempre és benvinguda!

Pfffff... és que, fanal blau, quant més estudis tenen, pitjor!!! Jajajajajaj!

Jajajajajaja! Fantàstic, aquest paio, Mireia, un catacrak!!! Jajajajajajaja!

Aviat us explicaré, Nur, aviat... xDDD

Alepsi ha dit...

Ui, Josep que s'ha perdut el que t'havia escrit... pffff...

Et deia que no, que no l'he llegit, però que si me'l recomanes me l'apunt a la llista de llibres per llegir... xD