14.12.09

Fent estadístiques....

Ahir va ser un gran dia per als catalans. Sí, tant per als que "hi creuen" com per als que no. Que això de les consultes populars sembla ja una mena de religió (o secta satànica, depèn de per a qui... ¬¬).

-Ai, que vas a votar, nen?
-Clar, mare, coi, que s'ha de donar la nostra opinió!
-Ai, jo no hi crec, en aquestes consultades
-Consultes, mama, consultes
-Va, mandangues, són, man-dan-gues!!!!

Jo, com a bona friki que sóc, em considero i em consideren... i amb poca feina que tinc últimament (sí... jajajajaja!), doncs m'he dedicat a mirar-me la pàgina oficial de la coordinadora, i com que han fet un quadre moníssim... jo m'he dit... calla!!! Que et serveixi per algo el curs d'Excel que et van fer fer a la feina!!!!

I sí, senyors... allà que me n'he anat, he copypastejat la taula en un excel... i au, a mirar dades. M'encanta! Perquè no em vaig dedicar a l'estadística, us estareu preguntant.

Doncs perquè no m'agrada. I prou (ja, què passa, una no pot tenir la seva doble personalitat?).

Havia pensat en fer gràfics i tot però... em semblava massa... xDDD

Així que us escric aquí les conclusions a les que he arribat (que no són gaire diferents de les que posen a tots els diaris... però jo si no ho veig no m'ho crec, tu... ja hi tornem a ser amb la religió.. ai... xDDDD).
  1. La localitat amb més padró que vaparticipar a la consulta d'ahir va ser Sant Cugat del Vallès (59042 persones empadronades), seguit de prop per Vilanva i la Geltrú (54322 persones).
  2. La localitat amb menys padró que hi participava era Sant Jaume de Frontanyà, que, curiosament va ser, en percentatge, la localitat amb més participació [que no és per desmerèixer... però clar, tenen un padró de 21 persones... de les quals 19 van anar a votar.. (els altres dos estan en cerca i captura, ara mateix... nooooooooooo! Que estaven de vacances, coi! xDDD)].
  3. En números absoluts, la localitat on més vots es van recollir va ser Sant Cugat del Vallès (14779 vots), seguida molt de prop per Vic (54322).
  4. En números absoluts, la localitat on menys vots es va recollir va ser Sant Jaume de Frontanyà (oooooooooh! Veieu com és meravellosa l'estadística, ara estàs allà a dalt i acte seguit estàs pels terres!!! xDDDD), seguida per Sant Ferriol i Fulleda (que són dos pobles [hasta por saberlo... xD] que han quedat empatats a 38 vots). Aquestes dues localitats no tenen tanta excusa com Sant Jaume... que tenen 177 i 106 empadronats, respectivament... ejem!
  5. La localitat amb més percentatge de participació ja l'hem dit al punt 2... la que queda en segona posició és Taradell (amb un 71,07%) seguida molt de prop per Alpens (amb un 69,57%).
  6. Les localitats amb menys participació, percentatgement (toma ya!) parlant són: Les Franqueses del Vallès (amb només un 8,82% de participació) seguida per Roses (amb un 10,44%).
  7. La localitat que va sumar més vots negatius (absolutament parlant) va ser Vilanova i la Geltrú, amb 416 vots en contra (gairebé un 5% dels votants). La que va fer un percentatge negatiu més alt va ser Gallifa, amb un 10,87% de votants en contra.
I dels resultats? Doncs no cal analitzar-los, el 99% de la gent que va anar a votar va dir que SÍ, clar, coi, per això hi anaven, no?

-Ja, però els que volien dir que NO podien anar a votar, no?
-Sí, clar, però amb allò de que no és vinculant i tal i qual... doncs... com que han preferit quedar-se mirant la Marató de TV3 a la tele.
-Ah... clar, deu ser això.

------------
P.S: veieu perquè no m'he dedicat a l'estadística? Perque seria una estadista de pacotilla... molts pensareu: per a això que has fet, petarda, no calia fer un excel.
I jo us contestaré que teniu raó. Però que si no us agrada ja sabeu on és la porta de sortida, tu! xDDDD

11 comentaris:

Sergi ha dit...

Doncs home, una mica d'estadística així també té la gràcia, traient una mica de ferro a l'assumpte. A Sant Cugat i Vilanova quins percentatges de participació hi va haver, i com va quedar la cosa?

Alepsi ha dit...

Jajajaja! Xexu, ho pots mirar a la pàgina oficial, però t'ho dic de seguida, la participació va ser d'un 25,03% i un 15,68% respectivament. I la cosa, doncs va quedar, com a tot arreu, la majoria pel Sí.

Joana ha dit...

Aquest matí també he mirat el diari perquè hi sortia el meu poble, no allà on visc ara i la mare va anar a votar i de 500 persones que hi van anar 45o més o menys SÍ. uns 400 no van anar avotar...catxis!

Mariona ha dit...

nena a Fulleda ni tocar-los que és el poble de mun cunyao!!!!!!!! si siiiiiiiiiiiiiii jajjajajjaa del pare del meu petit fillol!

jaja qui m'havia de dir al començar a llegir això que em trobaria amb un poble tant deixat de la mà de qui sigui com FULLEDA! (bon nom, a que sí?)

DooMMasteR ha dit...

Ha ha ha! Ets gran Alepsi :-)
Petons guapa!

Cris (V/N) ha dit...

Alepsi, m'he enterat més de tot per tu que per les notícies, jajajaja, bon post reina, i moltissimes gràcies tan per les dades com per la manera d'explicar-ho tan genial :) Petons!!

Xitus ha dit...

Un gran exercici d'estadística. jeje Gràcies per apropar-nos dades que almenys jo desconeixia amb el teu particula rpunt de vista :) M'agrada.
Un petonet ben fort.

Xitus ha dit...

Qualsevol activitat és bona per a despistar la ment del meravellós ambient nadalenc xD

Elfreelang ha dit...

Boníssim el teu apunt o post o com es vulgui dir....ho hauria de llegir i reflexionar tothom...l'engany de les interpretacions sobre les dades...

Modgi ha dit...

Alepsi, veig que en tot aquest temps has avançat en els teus estudis. Jo hi he estat reflexionant i crec que la baixa participació és deguda a que va anar poca gent a votar. M'erro?

Alepsi ha dit...

Ja... Joana, no et van agafar ganes d'anar casa per casa i anar dient "que'ts tonto, tu, nen? Que no votes?" xDDD

Bueno, Mariona, com em tornis a venir amb el cuento de que noets pueblerina, et passaré el comentari per la cara... xDDDDD

En quin sentit, DooMMasteR?? M'estàs dient vella???? xDDDDD

Jajajajaja! Caram, Cris, gràcies! Potser la meva professió frustrada és ser periodista i ni me n'havia adonat... xDDDD

Me n'alegro que t'agradi, Xitus!!! xDDD I això de "gran" exercici d'estadística... deixem-ho en "intent", només... xDDD
(i sí, aïllar-me del Nadal està bé, a base de números... vés u no em posi avui mateix a resoldre equacions... xDDD)

Home, Elvira FR... vols dir que "tohom"??? xDD
Et dic el mateix que a la Cris... a veure si resulta que sóc periodista i no ho sabia... xDDD

Gran Modgi!!! He avançat, he avançat, m'he fet una dona feta i dreta! Ho haveu viiiiiist??
Tota la raó amb la reflexió. Trobo que li faltava al post. Gràcies.