10.5.12

As de copes (o post per a dones)

Fotografia extreta d'aquí. 

Ja portava uns dies sense aparèixer per aquí.

Però és que he estat amb la regla. Sí, ja sé que és una excusa de merda, però és una forma com una altra (o no) d'introduïr el concepte d'avui. xDDD

Perquè avui vull parlar-vos, sobretot a les dones, perquè als homes, per a què negar-ho, no crec que els interessi gaire, la cosa, del meu últim descobriment!!!

A mi, lo de les compreses i els tàmpax sempre m'havia semblat molt poc higiènic, la veritat. A més de caríssim i molt poc ecològic!

Allò de posar-te un xurro de cotó blanquejat amb trenta mil productes químics a la vagina per a que xuclés la sang em feia angúnia. I, a més d'angúnia, em feia mal, em ressecava i em produïa picors. Una joia, vaja.

Amb les compreses no anava molt millor. Lo de tenir una mena de panyal de iaia que va xuclant i t'humiteja tota la zona vaginal també em feia angunieta. Bastanta. I picor, molta.

Total, una desgràcia cada cop que arribava el meu moment del mes.

Però un bon dia, una amiga meva "salvadora" del món (i que té un Tumblr bastant eròtico-festiu), després d'una de les seves xerrades de Tupper Sex a la que vaig assistir ens va parlar a tots els assistents de la Copa Menstrual.

Jo ja n'havia sentit a parlar, però ella em va convèncer per provar-la.

La Copa Menstrual, com el seu nom indica, és una copa. Una copa de silicona mèdica, hipoalergènica, i fantàsticament dissenyada per a que s'adapti perfectament a la vagina.

En teoria està dissenyada per a que quedi més a baix que un tampó, però això depèn una mica de cada dona, hi ha dones que se'ls puja més i a d'altres menys, però en cap cas la copa es pot perdre dins la vagina!
Els propis músculs vaginals són els que mantenen la copa a lloc, sense que es mogui i, el més important, sense que es noti! De debó, jo he passat la meva regla com si no en tingués!!!



Aquesta copa s'encarrega de recollir la sang sense embrutar, ja que al ser de silicona s'adapta a les parets i fa una mena d'efecte "buit" (que no és tal, perquè té uns foradets minúsculs a la part superior que eviten que aquesta s'enganxi del tot).
Es canvia cada 8 o 12 hores (en funció del fluxe que es tingui, clar), però si vols deixar-te-la més, perquè no pots canviar-la, no passa res! Per a canviar-la, només cal que la treguis de la vagina, la buidis al mateix lavabo, li passis una mica d'aigua (i, si pots, una micona de sabó, esbandint-la bé després) i te la tornis a posar. A més, si estàs fora de casa i no la pots rentar amb aigua, no passa res, pots passar-li paper de wc, o una tovalloleta humida i tornar-la a posar (i ja la rentaràs bé quan estiguis tranquila a casa).

I no, no em feu ara cara de fàstic, perquè els dits te'ls taques més amb un tampó. Comprovat.

Un cop acabes el període, la bulls en aigua uns 2 o 3 minuts, i au, esterilitzada i fins a la propera!

Algunes dades interessants:

  • La copa menstrual es va inventar a principis de segle. De segle XX!!! Sí senyores, porta més de 100 anys entre nosaltres i som una molt petita minoria les que la coneixem!
  • És un producte MOLT durador! Penseu que tractant-la bé, una copa menstrual pot durar més de 5 anys (de fet, les de la marca Femmecup aguanten fins a 10 anys)! Imagineu-vos l'estalvi econòmic!!!
  • Lògicament, a les empreses no els interessa vendre aquest invent... és molt poc rentable per a elles! 
  • Es calcula que, al llarg de la seva vida, una dona utilitza uns 17.000 productes d'higiène íntima (tampons, compreses i salvaslip). Imagineu-vos la quantitat de residus que es produeixen!!! 
  • De fet, dada aportada per "l'amiga que ven les copes", cada dona produeix 6kg de residus a l'any derivats de la "higiene íntima"!!! 
  • Hi ha copes menstruals de varies marques, amb diferents característiques, per preu i per qualitat m'han recomanat la marca Femmecup, que és la que tinc jo. Aquesta no té talles diferents, algunes altres marques sí, però segons el meu criteri, és bastant innecessari, lo de les talles, al ser de silicona s'adapta perfectament a la vagina. 
En fi, que tot són aventatges!
Si en voleu una la podeu comprar per internet, o bé demanar-li-la directament a "l'amiga que ven les copes": irenetuppersex@gmail.com

[Tot i que aquest sigui un post especialment interessant per les dones, si ets un home TAMBÉ has de llegir-lo i fer-ne difusió, és una qüestió d'estalvi econòmic i mediambiental, però també de salut. Avisat quedes]. 

[Reeditat a dia 11 de maig amb les aportacions de "l'amiga que ven les copes". xD]

12 comentaris:

Joana ha dit...

Molt més higiènic que el tampó i les compreses, més barat i qui la faci servir no tindrà tantes infeccions vaginals.
Tot això està comprovat i les nostres veïnes europees ja fa anys que les utilitzen però és clar el negoci minva i això ja se sap no interessa.
I la silicons res d'efectes secundaris...i no interfereix en les relacions sexuals o sigui que és una joia!!!

neus ha dit...

Doncs nena, quan cobri me'n compraré una! que totes les altres mandangues són caríssimes i brutes i fastigoses i blablabla.

gràcies guapa!

Sergi ha dit...

No hi tinc un interès personal, que no tindria on posar-me-la, però m'ha encuriosit molt l'invent, que veig que no és nou. Aparentment, sembla que hagi de ser un merder, el moment de treure-la pot arribar a ser catastròfic no? Si pel que sigui et rellisca de les mans... Bé, però si dius que va la mar de bé, doncs t'hauré de creure, quina altra cosa puc fer...?

Laia ha dit...

Ostres, doncs a mi m'interessa! Si fas càlculs, t'estalvies pasta! Colta, Alepsi, si algun dia quedes amb la teva amiga, agafa-me'n un i ja quedem, ok?

Gràcies per la informació! ^_^

l'amiga que ven les copes ha dit...

Hola hola!! primer de tot dir que es un gran honor ser nombrada (i amb tant bones referències) a aquest blog.

La veritat que ho has explicat SUPER bé, però simplement m'agradaria afegir que:



- fastigós i horrible es dur un troç de cotó dins la vagina durant hores!!

- si estàs fora de casa i no pots esvandir la copa amb aigua al buidar-la NO PASA RES!!! li pases un paper i llestos!

- drama es que et vingui la regla i no tenir ni un tampó a la bossa!

- cada dona produieix uns 6kg de residus a l'any relacionats amb la seva menstruació.

- la copa femmecup dura fins a 10 anys. El que suposa un estalvi de més de 600€!!!!!

- hi han varies diferències entre la femmecup i altres marques però bàsicament: que només té una talla el que evita mal de caps i despeses innecessàries. Que altres marques tenen una vida d'entre 1 i 5 anys (femmecup fins a 10)

Després de tot això crec que ens interesa a tots, tant dones com homes. Es un producte que hauria de conéixer TOTHOM i per això vaig introduir-la a la meva maleta de tuppersex. Ni que sigui perque la gent es conciencii de que hi han altres alternatives molt més ecològiques i respectuoses amb el nostre cos que els tampons/compreses.


Així que si alguna de vosaltres està interesada en preguntar-me alguna cosa o inclús si us animeu podríem fer una mini sessió informativa amb algún grupet d'amigues (així la veieu, la podeu tocar, comparar etc) només heu d'enviar-me un email a:

irenetuppersex@gmail.com


:)

Alepsi ha dit...

Exactament, Joana! Quan em vaig enterar que era una cosa que les nostres veïnes europees fa anys que gasten, em vaig sentir estafada!!! Per això vull que aquest post arribi a tot arreu!!!

Elur més abaix, als comentaris, tens el de "l'amiga que ven les copes" i ha deixat el seu mail, pots posar-te directament en contacte amb ella i demanar-li-la!!! :D I ara, a fer difusió de la copa, que cap dona es quedi sense saber-ho!

Xexu hi ha una cosa que pots fer... difondre l'existència de la copa. No té "efectes secundaris" de cap mena, és una mesura higiènica i no, el moment de treure-la és súper net, més que un tàmpax, ja que amb els tampons el cordillet queda tacat, i et taques les mans, amb la copa TOT queda a dins d'aquesta!!! És un tema econòmic i de salut! Informa a totes les teves amigues dones!!!

I tant que te n'estalvies, de pasta, Fraggle!!! Per a comprar-la potser serà més fàcil que et poses directament en contacte amb la Irene (o "l'amiga que ven les copes"). Ha deixat el seu mail posat en el comentari!!! ;)

L'amiga que ven les copes gràcies per les puntualitzacions!!! Les posaré al post, ok? ;)

Yáiza ha dit...

Oh, que ben explicat!! Fa anys que vaig sentir a parlar per primer cop de la copa menstrual, i sempre he pensat "algun dia ho provaré", però clar, la inversió inicial fa una mica de mandra. I a més, comprar-ho per internet, i tot plegat... bé, que ho vaig deixant passar. Però m'has convençut força, potser és hora que m'hi posi!
Vull afegir una pregunta, potser és absurda, però ja que ve l'estiu... tema banyar-se en piscines portant la copa, cap problema, no?

Yáiza ha dit...

Iiii... per dormir, també l'utilitzes?? Jo mai em poso tampons per dormir, perquè tinc la sensació que més val "que surti". Segurament també és una ximpleria i és cosa de costums, però bé.

Alepsi ha dit...

Yáiza primer de tot benvinguda!!! :)

Segon, a veure, anem a pams. Sí, fa bastanta mandra la inversió inicial, però l'amortitzes ràpid! Pensa què és no tornar mai més al súper o a la farmàcia a comprar ni tampons ni compreses!!!

Per lo de comprar-ho per internet, no tinguis cap problema, si no t'apanya, la meva amiga irenetuppersex@gmail.com també te la pot vendre i molt més personalitzat (et pot assesorar i tot!!!).

Per al tema piscines CAP problema! La única activitat que he llegit que està desaconsellat fer amb la copa és submarinisme, ja que per la diferència de pressió podria provocar problemes (i no, viatjant en avió no passa res!!!).

I per dormir.... millor que surti? Que surti i s'enganxi a una compresa que se't queda tota la nit tocan al pubis? Eeeeecs! Si ho penses és bastant fastigoset. Amb la copa no hi ha problema, te la poses i com s'adapta meravellosament no deixa sortir el fluxe, i com que té molta capacitat (encara que sembli petita) no has de patir, en principi, per canviar-te-la a mitja nit! (a no ser que tinguis moltííííssim fluxe... però això ja és qüestió d'anar-ho descobrint tu mateixa... ;)

Si tens més dubtes, no en dubtis i pregunta! I fes difusió de la troballa, és important que tothom conegui la copa! :)

Yáiza ha dit...

Bé!! Merci! I gràcies per la benvinguda, també.

Bé, veuré què faig. Ara mateix estic vivint a l'estranger, però torno aviat cap a caseta, menys de dos mesos. Així que suposo que ja m'espero i ho miraré quan torni. Però he fet un cop d'ull, i realment aquesta està molt bé de preu, les altres que coneixia (la mooncup) són força més cares.

Doncs res, gràcies per la informació!

I et poso al reader! =)

Ipon ha dit...

Ostres tu quins invents!
m'agrada la idea aquesta però això de treure la copa (perdó per ser tant explicita) plena de sang coagulada...és fastigoset. I que si no tenim sabó es passa paper, els microorganismes només marxen bullint-los o amb sabons antisèptics.
Ja ho sé que amb les compreses i tampax també és antihigiènic però no m'acaba de convèncer.
A més, amb la quantitat que em ve a mi, necessitaria una copa cada deu minuts jeje.
Tot i així m'agradaria provar-ho! tot és prou engorrós a l'hora de treure i posar.

Gràcies per la publicació Alepsi!

Alepsi ha dit...

Ipon jo vaig pensar el mateix quan me la van presentar... però en realitat, això dels microorganismes no és ben bé així.
Vull dir, la copa està feta de silicona mèdica. La silicona, igual que el vidre, per exemple, és una superfície que evita que s'hi adhereixin els microorganismes, perquè no és porosa... ;)
I per la quantitat, no passis pena, jo també em pensava que en tenia moltíssima, i que me l'hauria de canviar súper sovint, i t'asseguro que no és així... ;)