26.2.07

Crònica esgotant d'un viatge ídem (xDD)

Ja he tornat!!!! Que m'heu trobat a faltaaaaaaar??? Sí, sí, moooooooolt!!! Oh, gràcies, gràcies, em torba (s'escriu/diu així? [es veu que tant sentir turc m'ha oxidat la neurona del llenguatge...]) tanta emoció, no ploreu, no ploreu! xDDD

Després de la tonteria de benvinguda pertinent, passo a explicar una micona com ha anat el viatget aquest que ens hem fotut... que vaja, ja em permetreu la llicència però no faré una mega crònica (segur que molts m'ho agraireu, oi? xDD), ja sabeu (o se us ha oblidat???) que quan em poso a escriure m'enrollo i m'enrollo i no paro. Així que res, un petit resum del nostre mega viatge a Turquia!!!!

Començo pel final (porque yo lo valgo), i és que en aquest viatge he aprés moltes coses. La penúltima (però la més important, segons el meu parer) és que el català s'assembla al turc. Sí, sí. A aquesta conclusió ha arribat un gigoló (aquesta denominació suposo que us l'explicarà millor la maduixeta, jo és que si us l'explico m'aniré per les branques i... quedeu-vos amb que era un tio bo jove que anava amb una iaia ricachona). Ens ha vist a l'aeroport de Turquia agafant diaris en turc (ja sabeu quan un viatja agafa tot el que pot per portar-ho de record... tot i que després les coses acabin a la paperera o oblidades... en fi) i no se li ha acudit una altra cosa que dir: "miralos se creen que pueden leerlo, claro, como el catalán se parece al turco..." [aquest comentari ha portat cua... ens hem començat a encendre per la vessant idiomàtica i hem acabat esclatant a l'avió... buffff... em temo que això serà un mega-post...]

Va, anem al gra i resumim:
  • Turquia en general: m'ha agradat bastant. No me l'esperava com me l'he trobat, m'ha sorprès gratament, sobretot la gent molt amable i molt considerada. El tema de les mesquites... bé, diguéssim que el fet que l'imam canti vora les 6 del matí (o abans) pels altaveus per dir-li a tothom que és l'hora de resar... doncs com que atordeix una micona... és.... inquietant, diguéssim... en fi, en general molt maco. [Llàstima que ens hem xupat mil milions d'hores d'autobús, però vaja, aquestes coses ja se sap....]
  • Ankara: ahir ens van explicar que aquest nom ve de "an" que vol dir "més" i "kara" que vol dir "negra" [si algú sap turc i em vol corregir estaré encantada de la vida...]. Total que això, que és una ciutat negra i lletja. La única cosa que s'ha de veure obligadament si s'hi va és la mesquita enorme que tenen. És la tercera mesquita més gran del món (mundial) i és preciosa. I el monument/mausoleu de l'Atatürk aquest, que realment és molt maco (sobretot si pilles el momentasso del canvi de guàrdia.. xDD).
  • La Capadòcia: és preciosa! Molt! Això sí que m'ha encantat!!! Les muntanyes volcàniques que tenen, amb tot de petites vivendes fetes a dins, són una passada. El bressol del cristianisme! (Ahí queda eso). La Maduixeta us dirà que són les muntanyes de la mort (total, perquè vam estar a punt de caure per diversos precipicis... xDD), però no us la creieu, el paisatge, de debó, valia la pena! xD
  • Istanbul: increïble. En sèrio, acollonant. Molt més occidental del que m'esperava. Els comerciants són comerciants de debó, dels que treballen cada venta! Ens han perseguit carrers sencers regatejant-nos preus. Que sí, que et timen el que volen, però coi, si d'una cosa que et demanen 40 trusques* la rebaixes fins a 5... doncs està molt bé (encara que ells te l'haguéssin pogut vendre per 3 i sortien guanyant igualment, però vaja). Recomanacions per als que volgueu anar-hi: si aneu al basar de les espècies no us en refieu del paio que parla català i que us treurà una senyera, se la posarà al braç i dirà que és el Puyol.... que sí, que fa molta gràcia, però que el paio, a la que pugui, us haurà encolomat tres milions de coses... i a sobre a mi em va timar (jo volia te de poma àcidaaaaaaaa i me'n va posar de vermella... snif!).
Aaaaaah! Sí, que de passió turca res. Però vaja, que hi havia material, eh??? Joooooooder, que hi ha cada turc que... buffffff!!! Sí o no, Maduixot? xDDDD
Sobretot un que ens va convidar a la seva botiga de catifes (sí, sí, com el de la passió turca.. xDD), a escoltar un concert que feia amb aquella mena de guitarra de la qual no recordo el nom en aquest moment... Vam estar vora una hora amb ell a la botiga, asseguts a terra escoltant-lo cantar... no sé, molt bohemi, tot plegat.

En fi, que ja callo que, total, la crònica m'ha sortit avorrida de collons (suposo que la Maduixeta us explicarà la part catxonda del viatge, que riure hem rigut una estona.. xDDD). Potser demà m'animo i us explico les anècdotes divertides (si no ho fa ella abans), i com hem estat a punt de morir linxades en diverses ocasions (d'alló... no es pot entrar a una mesquita i llençar-te al terra per a que et facin una foto fent veure que estàs resant [i dissimular posteriorment fent veure que busques quelcom al bolso...] no es pot, no... xDDDD).

---------------------------------
*Tema trusques.... a veure, és que a nosaltres lo de les Lires turques ens liava. Diguéssim que no erem capaços de dir-li pel nom: o li deiem pounds, o lliures, o euros, o qualsevol altra cosa. Total... que vam adoptar el nom de "Trusques" (des d'aquí li dono les gràcies al meu amic Sergio per haver inventat la denominació en un dels seus viatges pel món) per a anomenar la moneda aquella. Total, que anavem pel Bazar cridant: "nenaaaaaa!!! Quantes trusques t'ha costat allò???" I l'altra: "5 trusques amb 75 mini trusques!!!!".
En fi, ja us dic, riure vam riure una bona estona... xDDDDDD

P.D: he après algunes cosetes de turk (que escriuré tal qual sonen, perquè no les he vistes escrites): "alas maladij" (que vindria a ser un "adéu siau", però només si és que marxes del tot, perquè si et quedes dius "gule gule"); "teshekur ederin" (que és un "moltes gràcies" que ells no diuen [perque sempre que ho hem dit han rigut... xDDD]); i algunes coses més que, òbviament, ja no recordo.... buffff... em pesa el cap!

20 comentaris:

maduixot ha dit...

jajaja
tia veig que caldrà que intervingui i expliqui les aventures de veritat... :P
ara començo el post... potser l'acabo demà... jajaja

CAMPOSEREAL!

Anònim ha dit...

Eiiiiii que es això de deixar-nos tota una setmana, no ho tornis a fer mes t'hem trobat a faltar, però volem veure aquestes aventures que diu la Maduixeta vaaaa ???? Secretillos i aquestes coses que tant ens agraden ;) UNA FORTA ABRAÇADA DE TORNADA !!!!

Anònim ha dit...

Ben tornada!!! així que des que hi ha el tripartit el Pujol es dedica a vendre espècies? Ostres, això de la política és ben bé una muntanya russa! :P

Una abraçada ben gran que la xarxa en ple t'ha trobat a faltar!

efe ha dit...

Benvinguda. La blogueria t'ha trobat a faltar.

iruNa ha dit...

Nena,nena!!!! Quina ilusió tornar-te a tenir per aquestes contrades!!
Veig que us ho heu passat genial i que heu viscut moltes experiències... quina enveja!! M'encanta llegir coses sobre altres països, i més si estan explicades en primera persona.
Enfi, que aquí se t'ha trobat molt a faltar reina!! una abraçada... i no ens tornis a abandonar tants dies!!!!

Anònim ha dit...

Ben tornada!! A veure si la maduixeta explica la versió secreta del viatge, que segur que alguna cosa hi ha hagut, no em puc creure que en un viatge d'universitaris no passi res ;)

MaRiNa ha dit...

jajaja nooo no es pot fer lo de la mesquita! com he rigut quan he arribat a aquest punt!

Alls cuits mai couen ha dit...

jajaja! oh que bé que estiguis aquí i que pugui tornar a llegir els teus post quilòmetrics amb el sentit d'humor de sempre!

Anònim ha dit...

Bentornada!
Així que a Turquia? Aaaaaaag! Diox, és un lloc on he d'anar abans no es fotin els plats pel cap i em fotin Santa Sofia a terra!!! Quina envejotaaaa!

Explica, explica!

David JB ha dit...

Uohh, quin gran viatge heu tingut! quina enveja, visitar llocs així deu ser genial.

Doncs això, que m'alegro que hagi anat tot bé, i de que tornis aquí ;) un petó

Anònim ha dit...

Nenaaaaaaaaaaaaaaaaaa, guapaaaaaaaaaa, benvinguda de nou!!!!!!!!

T'he anyorat moltissim :-)

Que has fet fotos, les penjaràs??, aixi de Passió Turca res??, hagues estat un "puntaç" eh!!!, jejejejeje.

M'enalegro moltissim de que hagis tornat i t'ho hagis passat tant i tant be!!!! Petonetsssssssss

onix ha dit...

benvingudaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa muakssssssssssss muakssssssssssss i reketemuakssssssssssss aiiiiiiiiiii això sense tu era un jardí sense flors volem la part de la passió turca i reportatge fotogràfic XDDDD

David ha dit...

ooohhh kina mandra! que llarg! benvinguda! t'ho juro que m'ho he llegit sencer eh? xD

Precisament ahir em van convidar a una boda turca, quina mandra! algú s'apunta a anar a turquia d'aki un anyet?

Anònim ha dit...

Felicitats per el viatge! Veig que us heu divertit :-)

Candela ha dit...

Hola!!!! Si que t'hem trobat a faltar!!!! Jo de turquia només puc recordar un peix podrit que em van vendre i que em va tenir quatre dies al llit pensant que em moria.
Bé, no, també tinc alguns records bons.

M'alegro molt que tot hagi anat bé.

CUCALELLA ha dit...

M'alegro de tornar a llegir-te, tot aquest temps desconectada ha sigut un lapsus vital ,però torno amb més força. Qui viatge...sempre s'aprén més d'ells perque estem més atents a tot el que és desconegut.

Un petò.

Robertinhos ha dit...

i com es diu Hola en turc?

gatot ha dit...

Buenu nena... serà qüestió de veure algun reportatge al youtube de tot això?

:DDD

el que no m'acabo de creure és que tinguéssiu problemes amb els precipis, acostumades com esteu a fer la cabra!

en fi... que ben retrobada, cabreta!

petons i llepades turques, o truskes!

Alepsi ha dit...

I tant maduixeta!!! Sense la teva versió res no tindrà gràcia! xDDDD
[Atatürk!!! xDDD]

Farlopaaaaaaaa!!!! No ho faré més... ara només us abandonaré 5 dies... i esperem que no del tot! xDDDD
[Si tinc temps avui faig nou post amb els secretillos! xDDD]

Gràcies Spock!! Però no, no, jo volia dir el PuYol!! Amb i grega (ja, és chunga la diferència auditiva, de fet nosaltres tampoc ho enteniem al principi.. xDDD)
Una abraçadota!!!

Jo, ja saps, també us he trobat a faltar, efe... ;)

Me n'alegro que t'agradi, iruNa!!! Jajajajaja! Pots llegir-te també les cròniques d'Escòcia, bastant més llargues i exhaustives... xDDDD
Jo també me n'alegro de tornar a estar per aquí! ;)
:***

Com ja li he dit al Farlopa, Pd40, si tinc temps aquesta tarda escriuré una mica de "tomeito" del viatge (no, no, res sexual!! xDDD)

Més riuries si veiéssis la foto, MaRiNa... xDDDDDD

Jo també me n'alegro de tornar a estar per aquí, ^eMMa^!!! Jejejeje!

Doncs, musa, la veritat és que santa sofia ens va "defraudar"... no sé, és curiosa per tot allò de que no és una mesquita i tal.. però són bastant més maques les altres... la mesquita blava, per exemple... o la de Ankara... xDDDDD

Gràcies David! La veritat és que sí, ha estat un gran viatge! Jejejeje!

Jajajaja! Gràcies Jo Mateixa!!! Com està tot?? No crec que pengi fotos... a no ser que siguin algunes no delatores, ja m'entens.. xDDD

onix!!!!!! Buaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!! T'he trobat a faltaaaaaaaaar!!! xDDDD
Reportatge fotogràfic... uhm... haurà d'esperar una micona, eh? [És el que té no portar càmera de fotos i haver d'esperar a que me les passin... xDDD] Jajajajaja!

Així m'agrada AzRi3L!! Jajajaja! Que llegeixis de tant en tant bona literatura!!! xDDDDDDD
I jo me n'hi vaig amb tu a la boda, però els gastos corren a la teva part, no? xDDDDD

Gràcies doommaster!! Jajajaja! Doncs sí, sí, una altra cosa no, però riure hem rigut un bon munt! xDDDD

Culló, Candela, i no olorava malament allò??? xDDDDDD

Doncs sí, CUCALELLA, la veritat és que viatjar és sempre aprendre coses noves... informar-te de primera mà... una passada, vaja!

Doncs algú del grup ho sabia, Robertinhos, jo no era, per suposat... xDDDDD

Potser sí que posem algun video, Gatot, potser sí... xDDD
I, encara que fem el cabra... t'asseguro que les cabres que som nosaltres no estan acostumades a la muntanya.... al menys no totes... xDDDDDD

Mon ha dit...

benvinguda bonica....ja era hora de tornar a poder llegir-te