13.2.14

Processos que comencen

Pels que em coneixeu i pels que no, heu de saber que l'Alepsi sempre ha estat grassa. "Grassoneta", en dirien alguns, intentant que l'eufemisme fos més suau.

Res, gràcies per les molèsties, però l'Alepsi sempre ha estat grassa. Així, amb totes les lletres i tota la seva sonoritat: grassa.

I és una cosa que sempre he assumit. He estat grassa des de petita, he crescut havent-me d'enfrontar a riures i comentaris diversos sobre el meu cos. Recordo especialment una vegada en que, amb 14 o 15 anys, estava amb uns amics asseguda en un banc en un parc. Havíem passat per una botiga de xuxes i m'estava menjant una bossa de "gusanitos".
De sobte, una dona gran va passar pel davant, se'm va quedar mirant, i em va dir: "no hauríes de menjar-te això. Que t'engreixes i després no podràs aprimar-te".

Vaig mirar al meu voltant, tots els meus amics estaven menjant xuxes, tots. Però a la única a la que s'havia dirigit era a mi.
Abans que li pogués contestar, però, la dona va marxar.

No sé què li hagués dit. He pensat en això moltes vegades i la resposta que he elaborat que més m'agrada és: "Senyora, no hauria de ficar-se en la vida dels altres. Que després es queda sola i ningú l'estima". xDDDD Quan hi penso no puc evitar somriure preveient la cara que se li hagués quedat.

Però bé, el cas, que me'n vaig del fil (hi ha coses que no canvien, eh? xD), és que sempre he estat grassa. He fet moltes, moltes, creieu-me, moltes dietes al llarg de la meva vida. He passat per 4 o 5 dietistes diferents que m'han dit més o menys el que ja sabia: que cal menjar sa.

Però és que jo, de sa, ja en menjo. De vegades sí que em faig algun caprici (bé, avui mateix m'he menjat un mini phoskito... Shame on me!), però en general acostumo a menjar d'una forma sana i equilibrada.

I ja feia setmanes que venia pensant-hi. "Alepsi, saps què has de fer, saps què has de menjar, tens milions de dietes que saps que et funcionen perquè en algun moment t'han fet aprimar... perquè no ho fas?".

Vaig arribar a la conclusió que m'estava boicotejant a mi mateixa. De forma inconscient estava treballant per a no aprimar-me. Si parléssim en termes de teràpia psicològica, me'n vaig adonar que tenia una resistència a la meva pròpia teràpia: la dieta.

I de sobte vaig entendre que no necessitava un dietista. No necessitava ja ningú que em digués què és el que he de menjar. Necessitava ajuda d'un altre tipus, una ajuda externa per a aconseguir vèncer la meva resistència a la dieta.

I avui mateix he començat un procés que, entre d'altres coses, m'ha impulsat a reprendre a l'Alepsi, així que només per això, ja considero que és un bon procés.

Un procés terapèutic, amb un equip de psicòlegs que em faran treballar per a entendre què està produïnt aquesta resistència inconscient i com puc superar-la.

En tinc ganes, estic molt motivada, i això ja és molt. No sé si conseguiré aprimar-me o no, però el que sí que sé és que en el procés aprendré a tenir cura de mi mateixa i creixeré com a persona. I si a més m'aprimo, doncs fantàstic.

I la idea és anar relatant el procés terapèutic aquí, així el comparteixo amb vosaltres (queda algú? xD) i em sentiré més acompanyada. :)

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Si dona, si, tu rel·lata, qualsevol excusa es bona per reprendre el bloc, que pel que veig el tenies una mica mort de gana :P

Sergi ha dit...

Alguns quedem. Em resulta interessant el tema, però no ens facis posts que estiguem dues hores llegint! Tenim bloquejos mentals de tota mena, i potser la teva experiència ens servirà per saber per on podem atacar els nostres, encara que no siguin del mateix tipus. Jo em vaig aprimar molt l'any passat, moltíssim, i va ser amb una voluntat de ferro, sense dietistes ni consells de cap mena, només perquè vaig voler. Senyal que aquesta part no la tenia bloquejada. Ara m'he deixat anar una mica i he recuperat uns quilos. Vull fer bondat i tornar a perdre'ls, però ara em resulta dificilíssim. Maleïda voluntat...

Alepsi ha dit...

pons007 bon intent de doble sentit amb el "mort de gana"... xDDDDDD

Xexu m'encanta que sempre estiguis per aquí, ets com el bon amic que saps que per molt que marxis sempre hi serà. :)
Ara, faré posts d'estar-s'hi dues hores llegint, això és l'Alepsi Blocaire. Si vols posts curts, em pots seguir a Twitter... xDDDDD

Daniel ha dit...

Alepsi, Alepsi. No discutirem el concepte grassa, grassoneta, lleuger sobrepés o no exactament dins els cànons estètics. Més que res perquè un és com es veu i punt.
Sigui com sigui, és una gran alegria trobar el teu blog a la llista dels actualitzats.
Celebro que agafis la nova estratègia amb ganes i amb un bon equip de psicolegs. Del tema règims... jo en soc més aviat escèptic, però bé, ànims amb el nou intent. Que no sigui dit!!

Ferran Porta ha dit...

Alepsi strikes back! Bentornada i a per totes, jefa, que tu pots fijo!

L'Avi.- ha dit...

És clar que queda algú... El teu pare espiritual, entre altre gent.
Content de saber coses de tu...

Elfreelang ha dit...

doncs endavant i sort! bé sort no és la paraula adient....millor dit coratge per descobrir i treballar amb aquest auto boicot! endavant!

Alepsi ha dit...

Daniel no saps com m'agrada trobar-te sempre per aquí! :)
El tema "grassa, grassoneta, etc..." no és qüestió de discutir. Jo em guio per l'IMC (que ja sé que és molt qüestionable, i bla, bla, però és la guía més "objectiva" que tenim). I segons l'IMC jo tinc obesitat. Tothom que em coneix i li ho dic, es sorpren, certament no ho sembla, però és així. Així que ja és més un tema de salut que de 2bellesa" purament... i bé, que m'hi he capficat, en perdre 10 kg... xDDD

Ferran en realitat mai no he marxat, you know... xD

Papaaaaaaaa!!! És TAN bonic saber que sempre hi ets... ara si ens convidem a una estripada haurà de ser light, eh? xDDDD

Elfreelang, moltes gràcies! De moment ho he agafat amb molta empenta i espero anar fent i millorant dia a dia. Aquí estaré per anar-vos explicant.. ;)

Athaelion ha dit...

Alepsi alepsi... m'estas fent tornar les ganes de reprendre el bloc... buenu de fet... de començar-ne un de nou... blocat... fa molt de temps que els Estripagecs estan rovellats, :P

Si m'hi poso... ja enviaré postals als vells coneguts!!

PD-> Sort dels lectors d'RSS, que avisen de les noves entrades :P

Alepsi ha dit...

Athaelion estaré encantada de rebre una postal teva. Ja saps on trobar-me. ;)

DooMMasteR ha dit...

Sigui com sigui,sempre estàs guapa! ;)

Alepsi ha dit...

DooMMasteR ;***