30.6.06

Netejant cos i ànima

L'altre dia, navegant pels blogs, vaig topar-me amb el de la MiNiMaL, un altre cop. I em va fer enveja un post que havia escrit. Així que des de fa una setmana o més, tinc al cap la idea de fer-me un bany. He volgut esperar fins a avui. Tota la setmana que espero aquest moment.

Avui perque estic sola a casa, i ningú em pot molestar. Avui perque ahir vaig acabar els examens (me'n queda un de recuperació però encara tinc temps, i avui no penso estudiar). Avui perquè aquesta nit surto amb dues persones (espero) a les que m'estimo moltíssim, i a les que tinc moltes ganes de veure. Avui perque em venia de gust escoltar música i relaxar-me. Avui perque és l'últim dia que podré gaudir de la banyera, ja que dilluns comencen les obres per treure-la i posar un plat de dutxa. Avui perquè és el meu últim dia sense treballar (dilluns ja començo!). En fi, avui és el dia ideal per fer-se un bany.

Tinc, ara mateix, a les 9:38 del matí, la banyera omplint-se. Sí, ja sé que, potser és un malbaratament d'aigua... però no ho tornaré a fer en molt de temps. L'escuma s'ha acumulat sota l'aixeta. Hi he ficat la mà per repartir-la per tota la banyera. L'aigua té una temperatura alta. Suficientment alta com perque quan m'hi fiqui un calfred em recorri l'espinada i els pèls se'm posin de punta degut al canvi de temperatura.

Jo crec que és el moment.

--------------------------------------------------------------------

He arribat al bany, m'he despullat i he entrat a la banyera. L'aigua m'ha cobert fins a les espatlles, i efectivament, un calfred m'ha recorregut des dels peus fins al cap. Tanco els ulls. Submergeixo el cap, fins a les orelles, suficient com per sentir només el soroll de l'aigua, i aïllar-me de tot.
El cap ha anat per on ha volgut. He fet una repassada a aquest any, des de que va començar. N'he fet una valoració, i ningú ho diria (ni tan sols ho hagués dit jo mateixa) però ha sortit positiva. Aquests sis mesos m'han fet crèixer com a persona autònoma. I l'autonomia era una de les meves assignatures pendents. Crec que, per fi, he aprés a viure sola, m'ha costat, però ho he aconseguit.
He tret el cap de l'aigua, he connectat de nou amb el món real. Vés a saber quanta estona portava sota l'aigua. M'he girat, he adoptat la postura fetal, com si anés a dormir. M'he centrat en la meva respiració. L'aigua es mou lentament, al ritme dels meus sospirs.
L'escuma em cobreix per complet, si algú passés per davant meu, només veuria escuma. I una cara emergent. A les orelles sento els espetecs de les bombolletes de sabó, un soroll continu que em relaxa profundament.
Intento surar, deixo el cos mort. Les mans i els braços s'eleven fins a la superfície. Les cames, encongides ho intenten. Només sento la música que m'acompanya.

Gairebé tres quarts d'hora d'immersió. He tret el tap de la banyera i m'he tornat a estirar, deixant que el desaigüe s'emportés tota la brutícia i descobrís el meu cos, net de nou. El nivell de l'aigua ha anat baixant a poc a poc, com si evités deixar-me de sobte. De mica en mica, el meu cos ha anat quedant a l'aire, només cobert per l'escuma, que ha actuat com a vestit improvisat.
M'he incorporat i m'he quedat asseguda, reflexionant. He tornat a perdre el sentit del temps. El CD ha acabat fa estona.

Quan he sortit de la dutxa m'he mirat al mirall, semblo una altra. Les espatlles més relaxades, un somriure a la cara, els cabells mullats i despentinats lliurement...
Vés a saber quan podré tornar a començar un dia d'aquesta manera. Li somric al meu cos, als meus ulls, a la meva cara.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb aquesta descripció tan detallada que has donat del teu bany m'han entrar ganes fins i tot a mi de banyar-me.
En un moment determinat de la lectura he tancat els ulls i m'he imaginat alla dins de la banyera. Jo també fa temps que no prenc un bany, però crec que encara tardaré.

Anònim ha dit...

Osti Alepsi. Sóc a la feina (últim dia i vacances, uehhh xD) i mare meva, ho has explicat tant minuciosament que em semblava veure't fer tot això que expliques... només em semblava, ehh xD.

La de temps que fa que jo no em banyo així. Ho he pensat fer moltes vegades, però fa anys que no em prenc un bany així. Ara en estiu és quan més gust dóna. A veure si per l'agost, pel meu aniversari, em faig un regal d'aquest tipus, i em relaxo una mica.

maduixot ha dit...

un altre gran plaer és posar-se els peus en remull: aigua tèbia, sal, sabó de poma.

mmmm....

Alepsi ha dit...

UHm... tens raó maduixeta. Però és més incòmode, asseguda enlloc d'estirada... no sé... ja saps que els peus no m'agraden! xD

Hosti, David, sort que només et semblava... no vull més gent que faci viatges astrals... xDDD

Anònim ha dit...

Una bona descripció dels fets i les sensacions, sí senyor/a :)
Quan he acabat de llegir-ho m'ha recordat els primers banys que em vaig prendre quan a casa vam tenir banyera. Sempre haviem tingut plat de dutxa. No eren ni de lluny tan ben preparats :)
Ara ja fa temps que no em faig banys perque la banyera es tan petita que no hi puc cabre estirat. I per summergir-me hauria d'adoptar la posició fetal amb els genolls a la barbeta. I és que no es pot ser alt... :P

maduixot ha dit...

quina gràcia... perdona, això de la posició fetal m'ha semblat molt còmic xD

tan alt ets?

Alepsi ha dit...

"Una bona descripció dels fets i les sensacions, sí senyor/a"
Marcus... Dubtes del meu sexe?

Anònim ha dit...

Vaig a banyarme ara mateix XDDDD

Anònim ha dit...

Jajaja! No dubto del teu sexe sino que intentava ser educat. En general es diu sí senyor, però en el teu cas podría haver posat sí senyora. I com que no em decidia els he posat tots dos.

Maduixeta, no és que sigui exageradament alt (1,80 m) sino que la banyera és petita :)

maduixot ha dit...

xD
bueno, marcus, ens separen 20 cm...

alepsiiiii... entre banys i banys, he de dir-te que ets una conductora excel·lent!

Alepsi ha dit...

Maduixeta, gràcies! [Si heu escoltat avui la ràdio o heu vist la tele i hi havia embús a les costes del Garraf... jo no hi he tingut RES a veure..]

DooMmaster, com ha anat el bany?? ;)

Marcus, jo tampoc hi cabia sencera a la banyera... però una mica encongideta s'hi està bé... :P (clar, que amb un metre 60 i poc, no és el mateix... :P)